The Hellenic Navy (HN) (Greek: Πολεμικό Ναυτικό, Polemikó Naftikó, abbreviated ΠΝ) is the naval force of Greece, part of the Greek Armed Forces. The modern Greek navy has its roots in the naval forces of various Aegean Islands, which fought in the Greek War of Independence. During the periods of monarchy (1833–1924 and 1936–1973) it was known as the Royal Navy (Βασιλικόν Ναυτικόν, Vasilikón Naftikón, abbreviated ΒΝ).The total displacement of all the navy's vessels is approximately 150,000 tons.The motto of the Hellenic Navy is "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος" from Thucydides' account of Pericles' oration on the eve of the Peloponnesian War. This has been roughly translated as "Great is the country that controls the sea". The Hellenic Navy's emblem consists of an anchor in front of a crossed Christian cross and trident, with the cross symbolizing Greek Orthodoxy, and the trident symbolizing Poseidon, the god of the sea in Greek mythology. Pericles' words are written across the top of the emblem. "The navy, as it represents a necessary weapon for Greece, should only be created for war and aim to victory."...............The Hellenic Merchant Marine refers to the Merchant Marine of Greece, engaged in commerce and transportation of goods and services universally. It consists of the merchant vessels owned by Greek civilians, flying either the Greek flag or a flag of convenience. Greece is a maritime nation by tradition, as shipping is arguably the oldest form of occupation of the Greeks and a key element of Greek economic activity since the ancient times. Nowadays, Greece has the largest merchant fleet in the world, which is the second largest contributor to the national economy after tourism and forms the backbone of world shipping. The Greek fleet flies a variety of flags, however some Greek shipowners gradually return to Greece following the changes to the legislative framework governing their operations and the improvement of infrastructure.Blogger Tips and Tricks
This is a bilingual blog in English and / or Greek and you can translate any post to any language by pressing on the appropriate flag....Note that there is provided below a scrolling text with the 30 recent posts...Αυτό είναι ένα δίγλωσσο blog στα Αγγλικά η/και στα Ελληνικά και μπορείτε να μεταφράσετε οποιοδήποτε ποστ σε οποιαδήποτε γλώσσα κάνοντας κλικ στη σχετική σημαία. Σημειωτέον ότι παρακάτω παρέχεται και ένα κινούμενο κείμενο με τα 30 πρόσφατα ποστς....This is a bilingual blog in English and / or Greek and you can translate any post to any language by pressing on the appropriate flag....Note that there is provided below a scrolling text with the 30 recent posts...Αυτό είναι ένα δίγλωσσο blog στα Αγγλικά η/και στα Ελληνικά και μπορείτε να μεταφράσετε οποιοδήποτε ποστ σε οποιαδήποτε γλώσσα κάνοντας κλικ στη σχετική σημαία. Σημειωτέον ότι παρακάτω παρέχεται και ένα κινούμενο κείμενο με τα 30 πρόσφατα ποστς.........

Wednesday, October 8, 2014

Βουλή: ψήφος εμπιστοσύνης[ 4778 ]


Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης (live)

To Βημα // Τεταρτη 8/10/2014
Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης (live)
Βορίδης: «Το μνημόνιο τελειώνει τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;» - Δραγασάκης:«Aρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να αλλάξει ένας νόμος»


Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών στρατιωτών ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα καταλήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία. Η κυβέρνηση αναμένεται να εστιάσει στην ανάγκη σταθερότητας και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.



Εισηγητής της κυβέρνησης είναι ο Μάκης Βορίδης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, των ΑΝΕΛ η Ελενα Κουντουρά, του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ αντιπροσώπευση θα έχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Kατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Τάσος Νεράτζης, αντί του Αδωνη Γεωργιάδη. Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί το βράδυ της Παρασκευής, καθώς θα βρίσκεται στο Μιλάνο συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση και την ανεργία.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια, ξεκίνησε υπό τις διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απουσία του Πρωθυπουργού από τη διαδικασία, και με τον πρόεδρο της Βουλής να υπενθυμίζει πως ο Κανονισμός του Σώματος δεν επιβάλλει την παρουσία του πρωθυπουργού από την πρώτη ημέρα.

«Ο πρωθυπουργός θα έρθει στη συζήτηση. Θα έχετε τη χαρά να τον ακούσετε και θα απαντήσει για όλα" απάντησε από πλευράς κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης, στην έναρξη της ομιλίας του.

Ο υπουργός Υγείας, βάσισε την τοποθέτησή του, στη σύγκριση αφενός της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας σε σχέση με εκείνην που παρέλαβε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012, και αφετέρου στη σύγκριση των δύο προγραμμάτων παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάμεσα στα οποία καλείται ο ελληνικός λαός να επιλέξει για την μεταμνημονιακή εποχή.

«Δεν χρειαζόμαστε τον μηχανισμό στήριξης πλέον. Το Μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα από ό,τι ήταν να τελειώσει. Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, τι θα έχουμε να λέμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιφάσεις και πολιτικές που η μία αναιρεί την άλλη ενώ καταλήγοντας στην ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα τυχών εκλογών λέγοντας: «όποιοι πιστεύουν ότι στις κάλπες θα κερδίσουν, θα τους πρότεινα υπομονή γιατί οι Έλληνες ξέρουν να ψηφίζουν».

Σε αυτούς που είναι έτοιμοι να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας τις αριστερές και προεκλογικές του διακηρύξεις ως απλό βερμπαλισμό, ο υπουργός Υγείας αντιπρότεινε να πάρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα σοβαρά:

«Θέλω να παίρνω το ΣΥΡΙΖΑ στα σοβαρά, να λέω πως είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και πως μας προετοιμάζει γι' αυτά που θα κάνει. Οι άνθρωποι έχουν πει τι θα κάνουν. Είναι συγκεκριμένοι -και αν υπάρχουν πολίτες που συμφωνούν, τότε δεν έχουν καταλάβει καλά» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι «παγιδευμένη». «Απ' ό,τι είπε ο κ. Βορίδης δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση και αυτό είναι μία ισχυρή ομολογία. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο για να παραπλανήσει τον κόσμο. Ακούσαμε ισχυρά ψεύδη για την κατάσταση που ζούμε» είπε.

«Έκρηξη» Σταμάτη κατά Δραγασάκη

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: «Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Η φράση αυτή προκάλεσε ένταση. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα ονόματα στην δημοσιότητα.

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Ονοματεπώνυμα κύριε Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε» απάντησε ο Δ. Σταματης

Ο Γ. Δραγασάκης ανταπάντησε: «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτακος». Ο Δ.Σταμάτης πήρε τον λόγο και κάλεσε τον κ. Δραγασάκη για μία ακόμα φορά να πει ονόματα: «πρόκειται για βαρύτατη ύβρη και συκοφαντία απέναντι στην κυβέρνηση».

Κόντρα Βορίδη - Λαφαζάνη

Νωρίτερα σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βορίδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «αποφεύγει συστηματικά τη βουλή».

«Την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση την έλαβε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς. Λυπούμεθα όμως πάρα πολύ διότι αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία και θα όφειλε να εξηγήσει και τον χαρακτήρα της αλλά και γιατί ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, αυτός που με τυμπανοκρουσίες προέβαλε αυτή την πρόταση ως μεγάλη πρωτοβουλία, δεν είναι παρών στην αίθουσα. Και δεν είναι παρών διότι το επέλεξε», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε:

«Ξέρουμε ότι υπάρχει Σύνοδος Κορυφής και όφειλε να πάει. Αλλά εφόσον είχε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία θα έπρεπε να καταθέσει την πρότασή του σε τέτοιο χρόνο ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η συζήτηση παρουσία του και με δικιά του εισήγηση».

«Δεν το έπραξε και αυτό είναι μέγα πολιτικό ατόπημα. Είναι προσβολή της βουλής, είναι θεσμική παρεκτροπή. Αυτό που γίνεται από τον κύριο Σαμαρά είναι πρωτοφανές και υποβαθμίζει και εκμηδενίζει τον ρόλο της Βουλής», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Ο κ. Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά τη Βουλή. Μιλάει περισσότερο στο εντευκτήριο παρά στην αίθουσα της Βουλής».

No comments: