Aυτο ειναι αντιγραφο του Shout Box και πρεπει να διαβαστει απο κατω προς τα πανω
---------------------------------
και μετα παιχτηκε το γνωστο Γαλλικο εργο ¨Κι' Εκεινη δεν απαντησε"........
Εν συνεχεια επενεβη ο T και ρωτησε " που εγινε η προσβολη" - "σε ποστ ?"
08-3-210,, 01:24
k: Επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς
k: Απαιτώ την επέμβαση της ΔΟ για την προσωπική επίθεση που δέχομαι από το Ν...
k: Απαιτώ την επέμβαση της ΔΟ για την προσωπική επίθεση που δέχομαι από το Ν
k: ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ είναι ένα επίκτητο κλινικό σύνδρομο το οποίο παρουσιάζεται μείωση των νοητικών και γνωστικών ικανοτήτων ως αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Συνήθως επηρεάζει άτομα άνω των εξήντα πέντε ετών. Κύρια αιτία της Γεροντικής Άνοιας είναι οι ακόλουθοι νόσοι: Αλζάιμερ (Alzheimer) Πικς (Picks) Πάρκινσον (Parkinson) Χάντινκτον (Huntingtons) Πολυεμφραγματική Εγκεφαλοπάθεια Multi – Infract Syndrome Το συχνότερο διαγνωσμένο αίτιο γεροντικής άνοιας είναι η νόσος Αλζάιμερ, η οποία είναι κληρονομική. Βάση του Διαγνωστικού Εγχειριδίου των Νοητικών Διαταραχών (DSM IV), τα κύρια διαγνωστικά κριτήρια για τη νόσο του Αλζάιμερ είναι τα ακόλουθα: Μείωση σε πολλαπλές γνωστικές ικανότητες: 1. Απώλεια Μνήμης (δυσκολία στην εκμάθηση νέων πληροφοριών ή στην ανάκληση ήδη γνωστών πληροφοριών).
2. Μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες διαταραχές: * α) αφασία (γλωσσική διαταραχή) * β) απραξία (ανικανότητα στη διεκπεραίωση κινητικών δραστηριοτήτων στην απουσία μυϊκού προβλήματος) * γ) αγνωσία (ανικανότητα στην αναγνώριση αντικειμένων στην απουσία αισθητηριακού προβλήματος) * δ) διαταραχή των ανώτερων εκτελεστικών λειτουργιών (π.χ. προγραμματισμός, οργάνωση, σειροθέτηση, κατανόηση αφηρημένων εννοιών) Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο αυτή, παρουσιάζουν σταδιακή μείωση στην ικανότητα τους να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους. Οι γνωστικές ικανότητες επηρεάζονται με διαφορετικό τρόπο, με το στάδιο στο οποίο έχει προχωρήσει η νόσος.
N: Είναι πολύ συγκινητικό να εκθέτει κάποιος δημοσίως τις χαρακτηριστικές ιδιότητές του με τόση ταπεινοφροσύνη !!!!!
k: Στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε "άρρωστος". Η λέξη προέρχεται εκ του ρήματος μαλακιάω, που σημαίνει μαλακώνω. Συνώνυμα ρήματα: καταμαλακίζω, πλαδαρούμαι, μαλακύνω. Ως ουσιαστικό η λέξη μαλακία είναι Ιωνική και σημαίνει μαλακός. Στον "Περικλέους Επιτάφιο" του Θουκυδίδη (...φιλοσοφούμεν γαρ μετ' ευτελείας και φιλοκαλούμεν άνευ μαλακίας) η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα. Στα Νικομάχεια Ηθικά του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την καρτερικότητα, ενώ ως λατινική λέξη η malacia, υποδηλώνει την ήρεμη θάλασσα.[3]
k: Στα νεότερα χρόνια η λέξη μακακία ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική παθογένεση, εξ ού και η "μαλάκυνση εγκεφάλου". Επίσης και στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η αυτή σημασία "από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" δηλαδή ως πνευματική ασθένεια - αρρώστια.
N: Πράσινοι λαγοί..δεν υπάρχουν,.... ασπρόμαυρα κουνέλια όμως ...?
N:: Άλλο Πράσινος Λαγός και άλλο ασπρόμαυρο Κουνέλι
N:: Ε! Οχι δα..εχει και την Μπορντο-και εμεις την Στ.Λιεγης...
RG:: ο πρασινοs λαγοs θα παιξει με τον θρυνο που ενα μονο λογο εχει για να υπαρχει πλεον.
7-3-2010,, 22:06
No comments:
Post a Comment