The Hellenic Navy (HN) (Greek: Πολεμικό Ναυτικό, Polemikó Naftikó, abbreviated ΠΝ) is the naval force of Greece, part of the Greek Armed Forces. The modern Greek navy has its roots in the naval forces of various Aegean Islands, which fought in the Greek War of Independence. During the periods of monarchy (1833–1924 and 1936–1973) it was known as the Royal Navy (Βασιλικόν Ναυτικόν, Vasilikón Naftikón, abbreviated ΒΝ).The total displacement of all the navy's vessels is approximately 150,000 tons.The motto of the Hellenic Navy is "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος" from Thucydides' account of Pericles' oration on the eve of the Peloponnesian War. This has been roughly translated as "Great is the country that controls the sea". The Hellenic Navy's emblem consists of an anchor in front of a crossed Christian cross and trident, with the cross symbolizing Greek Orthodoxy, and the trident symbolizing Poseidon, the god of the sea in Greek mythology. Pericles' words are written across the top of the emblem. "The navy, as it represents a necessary weapon for Greece, should only be created for war and aim to victory."...............The Hellenic Merchant Marine refers to the Merchant Marine of Greece, engaged in commerce and transportation of goods and services universally. It consists of the merchant vessels owned by Greek civilians, flying either the Greek flag or a flag of convenience. Greece is a maritime nation by tradition, as shipping is arguably the oldest form of occupation of the Greeks and a key element of Greek economic activity since the ancient times. Nowadays, Greece has the largest merchant fleet in the world, which is the second largest contributor to the national economy after tourism and forms the backbone of world shipping. The Greek fleet flies a variety of flags, however some Greek shipowners gradually return to Greece following the changes to the legislative framework governing their operations and the improvement of infrastructure.Blogger Tips and Tricks
This is a bilingual blog in English and / or Greek and you can translate any post to any language by pressing on the appropriate flag....Note that there is provided below a scrolling text with the 30 recent posts...Αυτό είναι ένα δίγλωσσο blog στα Αγγλικά η/και στα Ελληνικά και μπορείτε να μεταφράσετε οποιοδήποτε ποστ σε οποιαδήποτε γλώσσα κάνοντας κλικ στη σχετική σημαία. Σημειωτέον ότι παρακάτω παρέχεται και ένα κινούμενο κείμενο με τα 30 πρόσφατα ποστς....This is a bilingual blog in English and / or Greek and you can translate any post to any language by pressing on the appropriate flag....Note that there is provided below a scrolling text with the 30 recent posts...Αυτό είναι ένα δίγλωσσο blog στα Αγγλικά η/και στα Ελληνικά και μπορείτε να μεταφράσετε οποιοδήποτε ποστ σε οποιαδήποτε γλώσσα κάνοντας κλικ στη σχετική σημαία. Σημειωτέον ότι παρακάτω παρέχεται και ένα κινούμενο κείμενο με τα 30 πρόσφατα ποστς.........

Tuesday, December 23, 2014

Οι ψήφοι δεν φτάνουν για τον ΠτΔ..[ 5057 ]

Τα δύο έσχατα σενάρια για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  attached_image06863.jpg Εμφανίσεις:  1 Μέγεθος:  31,9 KB
Μόνο 168 βουλευτές συγκεντρώθηκαν σήμερα για να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, μετά από μια εβδομάδα έντονων πολιτικών αναταράξεων με το σκάνδαλο του Παύλου Χαϊκάλη.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές, μετά το ισχνό αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας που έδωσε 168 «ναι» για πρόεδρο Δημοκρατίας, να ψηφίσουν με ονοματεπώνυμο για ομαλότητα και σταθερότητα στον τρίτο και τελευταίο γύρο.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ψηφοφορία, ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την προεδρική εκλογή αν και αυξάνονται οι πιθανότητες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο της συναίνεσης, της συνεννόησης και της συναίνεσης. Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικόυ λαού ο οποίος δεν θέλει εκλογές»

Οι ψήφοι δεν φτάνουν
Το μέγιστο των ψήφων που μπορούν να συγκεντρωθούν στην ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου είναι 172 με 173 ψήφοι, στο καλύτερο σενάριο για την κυβέρνηση
Αυθαίρετα αν στους 168 προστεθούν οι Πολύδωρας, Ψύρρας, Φούντα, Καπερνάρος, Μίμης Ανδρουλάκης φθάνουμε στους 173. Αλλά εναπομένουν 7 βουλευτές οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Ανοιγμα Σαμαρά στον Φώτη Κουβέλη
Πληροφορίες αναμένουν ότι ο Πρωθυπουργός στις επόμενες ημέρες θα κάνει μια ύστατη κίνηση προς την πλευρά του Φώτη Κουβέλη. Ακριβής περιγραφή για το τι θα περιλαμβάνει η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν δίδεται από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Στην περίπτωση αυτή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ -9 τον αριθμό- θα μπορούσαν να στηρίξουν την επιλογή του Σταύρου Δήμα.

Προς το παρόν ο Φώτης Κουβέλης δεν αφήνει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοιχτό. Αντίθετα
Η κίνηση Σαμαρά θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει θεσμικά χαρακτηριστικά και θα απευθύνεται κυρίως σε μικρά κόμματα και κατά βάση στην ΔΗΜΑΡ.
Με την απόφαση αυτή ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πιέσει αρκετά τον Φώτη Κουβέλη ως προς την επιβίωση του κόμματός του. Αντίθετα, δείχνει να έχει κάνει την επιλογή του να διαλύσει τη ΔΗΜΑΡ και να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 2ης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μίλησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Ανταποκρίθηκα σε τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα. Μετά το τέλος της 3ης ψηφοφορίας θα ενεργοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να αποφασιστεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Το σενάριο της Χρυσής Αυγής
Αυτή τη στιγμή ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να υλοποιηθεί. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν, αναφέρουν ορισμένες πηγές, να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα ώστε «να μην εκλεγούν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν πρόκειται για ιδεολόγους, δεν θα έχουν πρόβλημα μεταστροφής» λένε οι ίδιες πηγές. Αναλύοντας ψυχρά τα αριθμητικά δεδομένα, είναι προφανές ότι από την δεξαμενή ανεξάρτητων βουλευτών, ΔΗΜΑΡ κα ΑΝΕΛ δεν προκύπτει ο μαγικός αριθμός των 180.


«Για να εκλεγεί πρόεδρος, πρέπει να διαλυθούν δύο κόμματα: Οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ. Φαίνεται ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να διεμβολίσει εντελώς το κόμμα Καμμένου, ούτε ο Βενιζέλος εντελώς το κόμμα Κουβέλη, ο οποίος τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ» λένε κομματικές πηγές. Ως εκ τούτου, δυνητικά μπορεί να έρθουν μάξιμουμ 3-5 από την ΔΗΜΑΡ, η οποία πλέον διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, 2-3 ακόμη ανεξάρτητοι και άλλοι τόσοι από ΑΝΕΛ.

«Είναι απολύτως οριακά τα πράγματα» λένε όσοι κάνουν υπολογισμούς που εξ αυτού του λόγου δεν αποκλείουν καμία συμμαχία. «Δεν κατάλαβα, γιατί δεν διαμαρτύρονται όταν οι χρυσαυγίτες αθροίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ στο όχι για την εκλογή προέδρου και θα έχουν πρόβλημα να αθροιστούν – έστω κάποιοι εξ αυτών – στην τρίτη ψηφοφορία, με το «ναι»; Γιατί αυτή η επιλεκτική ευαισθησία;» διερωτόνται από Μαξίμου και από Χ. Τρικούπη ορισμένοι.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως σήμερα το γεγονός ότι ο επικεφαλής και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήγαν στη βουλή από τη φυλακή για να ψηφίσουν δεν αποδοκίμασαν τους δύο ανεξάρτητους χρυσαυγίτες βουλευτές Αλεξόπουλο και Μπούκουρα που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.

Οπως αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Νίκο Μιχαλολιάκο εντός της βουλής και όταν απομακρύνθηκε έβαλε τον δείκτη στο κεφάλι του σαν να του έλεγε «σκέψου καλύτερα».

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 1980, 6 χρόνια μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε στηριχθεί στις ψήφους της φιλοχουντικής και φιλοβασιλικής Εθνικής Παράταξης. 
Τρεις από τους πέντε βουλευτές της Εθνικής Παράταξης, που είχε επικεφαλής τον Κωστή Στεφανόπουλο, έστερξαν και υπερψήφισαν τον μέχρι τότε πρόεδρο της ΝΔ. Χάρη σε αυτές τις ψήφους, στον τρίτο γύρο, εξελέγη οριακά στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα με 183 βουλευτές

No comments: